vineri, 4 decembrie 2015

Moscova: Cap.3 - Savoarea Orasului - Partea 1


Am petrecut clipe minunate in Moscova. Mi-a placut la nebunie sa descos de secrete acest oras magnific. Inainte de aceasta calatorie nu m-am asteptat la nimic. Unicul meu plan a fost Bolshoi. In rest, nu am mai avut nici o pretentie si nici un fel de plan. Nu prea sunt fan planuri de detaliu. Imi place sa am tinte catre care ma indrept dar nu si un plan exact al drumului. Pe drum... improvizez. Este singurul mod in care cred ca pot reusi. Ma adaptez situatiilor pe care mi le scoate in cale tinta.

Am descoperit un aeroport foarte bine pazit ( era normal sa fie asa avand in vedere pozitia mondiala a Rusiei). Punctul de frontiera avea o poarta inchisa de care puteai trece abia dupa ce politistul de frontiera iti dadea ok-ul. Iar verificarea s-a facut intr-un mod destul de serios. 

Dupa ce am trecut "frontiera" trebuia sa ma intalnesc cu soferul. La iesire , un rus ca din filme ma astepta cu numele scris pe o coala alba. M-am indreptat spre el, fericita ca l-am gasit repede si l-am salutat. El s-a uitat aproape socat la mine. Ii spun ca eu sunt cea pe care o asteapta. El absolut nedumerit, imi ia geanta si da sa porneasca spre masina. Dupa cateva secunde se opreste si cu putina engleza pe care o stie ma intreaba daca sunt sigur eu. Normal ca sunt sigura. Adica ... atat de sigura cat pot fi intr-o situatie din asta. Deja incepeam si eu sa am dubii daca sunt eu sau nu. :) Nu ii intelegeam deloc nedumerirea. Il intreb, din nou, care este problema si de ce este asa nedumerit. El zice ca nu, nu este nimic si adauga zambind ca el astepta ... un barbat. "Un barbat?!?!?!?!?!?De ce un barbat?" intreb eu, si mai nedumerita? Pai numele Car-men...adica "men" el stie ca inseamna barbat in engleza...Am urcat in taxi si am ras pe infundate de prima intamplare din Moscova. :D :D :D Deja intrevedeam ce avea sa ma astepte.

M-am cazat si a inceput aventura. Am lasat bagajele si asa cum eram am iesit pe strazi. Eram iar ca si chinezii cu aparatul foto si telefonul  tot timpul la panda. Vanam! Fotografiam orice. Dupa ce terminam munca "alergam" intinsa la hotel sa scap de tot ce era in plus si porneam iar, si iar, si iar pe strazi sa mai fac o descoperire, si inca una.M-a ajutat si vremea care a fost fantastica. Singurul lucru care mi-a stat in cale a fost faptul ca  ziua era spre imputinare iar la ora 7 se intuneca deja. In fiecare zi simteam ca cea mai frumoasa perioada din zi o cam pierdeam prin taxi. Dar tot imi ramaneau weekend-urile, parca nici ele suficiente, pentru exploararea minunatiei de oras. 

Nu ma puteam abtine iar activitatea vanatului o faceam chiar si atunci cand stateam in taxi. Eram atat de uimita de fiecare data, incat fiecare taximetrist credea ca abia am aterizat si incetinea masina la fiecare obiectiv turistic. :) Eu una, nu ma suparam. Mai amuzant a fost dupa prima saptamana cand  au inceput sa ma cam recunoasca taximetristii. Ma gandeam cat de nebuna oare ma credeau :)

Intr-o zi eram in taxi. Ne-am oprit la semafor in dreptul unei masini cu geamurile reflectorizante. Era o zi senina si cu un cer azuriu, iar cativa nori albi se reflectau in geamurile masinii. Eu, fascinata de efectul vizual, am luat telefonul si am inceput sa masor unghiuri incercand sa surprind fotografia perfecta. Cu telefonul in mana, fixam cu privirea acel geam intr-un mod obsesiv deja pana cand ...s-a deschis. Din spatele lui a aparut un cadru militar,dupa sapca parea cu grad inalt, care m-a fixat cu privirea. Mi-a inghetat sagele in vine si intr-o secunda m-am facut invizibila. Am zambit, desi nu era zambetul meu, si aproape ca m-am pus frumos pe bancheta, cu mainile la spate ca la scoala. Cu coada ochiului am privit in continuare geamul masinii gandindu-ma cum sta agentul si ma priveste amuzat din spatele lui. Ma gandeam ca va urmari taxiul si imi va confisca telefonul. Ufffffff, ce emotii am mai trait. Cu toate astea, tot i-am facut cu mana de plecare masinii. Cred ca si ei stiu de gluma pana la urma. M-am riscat dar ce? Nu sunt si ei oameni? Abia cand am ajuns la hotel si nu ma astepta nimeni acolo sa ma aresteze m-am linistit. Am riscat si eu dar cred ca si ei au riscat. Nu puteam fi si eu foarte bine o spioana sub acoperire? M-am si imaginat aceasta a-00saptea...:D  (puteti observa masina in a sasea  fotografie din galeria de mai jos. Atentie insa, e riscant, e un agent inauntru!!! :):):)


Cred ca de data asta imaginile au de spus mai multe povesti decat mine. Enjoy!









                                               
    Catedrala Christ the Saviour












Muzeul de istorie din Piata Rosie





Parada militara in Piata Rosie




Catedrala Sf Vasile Blajinii




Unul din turnurile Kremlinului - Turnul Spasskaya





Una din intrarile in Piata Rosie


Zidurile Kremlinului 




Am asistat si la o schimbare a garzii in genul celei de la Buckingham, darnu la fel de somptuoasa, bineinteles



Alexander Garden










Raul Moscova






 In interiorul faimosului magazin GUM (in traducere "principalul magazin universal") aflat la granita intre zona centrala cultural-istorica Kitai-Gorod si Piata Rosie. Un fost magazin universal de pe vremea uniunii sovietice, cu o arhitectura impresionanta, care acum a devenit un luxos "mall". Este inca unul din punctele de atractie turistica care trebuie vizitat chiar si daca nu esti un shopaholic.In imagine, chioscul cu faimoasa inghetata ruseasca pe care trebuieieaparat sa o incerci!


Bijuteria Pietii Rosii -Sf. Vasile Blajinii






Intrare la metrou


Asa cum probabil  l-ati recunoscut deja, Teatrul Bolshoi 












Parcul din fata Kremlinului, de o frumusete uluitoare: Alexander Garden



















 Manifestatii organizate pentru aniversarea Moscovei care, intr-un mod incredibil, s-a nascut in aceasi zi cu mine (5 Septembrie) iar in acest an a implinit 868 de ani.



 Un "infricosator" sobor de preoti care a umplut efectiv imensul bulevard cu cinci benzi de mers pe fiecare sens









Bisericile in acest oras sunt ca niste bijuterii in miniatura. Parca sunt castele de jucarie sau de turta dulce. Sunt pur si simplu indragostita de arhitectura lor.




Preturile in Moscova erau ametitoare. Priviti parfumurile de mai jos si faceti un calcul mic ( cursul de schimb al eur era app. 72 ruble)


In Gorky Park, o plaja artificiala. Pacat ca nu era soare...



Iar povestea va continua in partea a doua. Sunt mult prea multe poze ca sa pot destainui totul intr-o singura postare. Asa ca, va astept la povesti si data viitoare.

Viata E Fantastica!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Patrunde in Lumea Mea Fantastica si spune-ti parerea! :D